De Maan in Dierenriemtekens

Onderstaand een korte omschrijving van de Maan in de verschillende dierenriemtekens. Vind je het leuk om te weten in welk dierenriemteken jouw Maan staat? Op www.astrodienst.com kun je gratis jouw horoscoop laten berekenen. Natuurlijk bekijk je de gehele radix (een ander woord voor horoscoop) wil je een volledig beeld krijgen van aanleg en karakter, maar ook voor de leek kan het leuk zijn om stukjes over de eigen horoscoop te lezen, zonder dat men veel kennis van astrologie hoeft te hebben.


Maan in Ram

Met de Maan in Ram heb je vrijheid en onafhankelijkheid nodig om lekker in je vel te zitten. Men reageert in eerste instantie sterk op emotionele ingevingen en impulsen.


Maan in Stier

De Maan in Stier heeft aardse zekerheid nodig om zich veilig te voelen. Dit kan zich materieel uiten door een behoefte aan voldoende financiële zekerheid, maar men kan zich bijvoorbeeld ook fijn voelen in een natuurrijke omgeving.


Maan in Tweelingen

De Maan in Tweelingen voelt zich lekker wanneer er ruimte is voor communicatie. Praten, lezen, informatie verzamelen, films en televisie kijken vervullen allemaal de behoefte van de Maan in Tweelingen om emoties op een mentale manier te uiten.


Maan in Kreeft

De Maan in Kreeft voelt zich in haar element met (geestelijke) familie om haar heen. Familie kan letterlijk het gezin of de familie zijn, maar vrienden en gelijkgestemden kunnen ook als familie beschouwd worden.


Maan in Leeuw

De Maan in Leeuw leeft graag vanuit het hart. Er is een sterk verlangen naar jeu of pure vreugde in het leven. Je creatieve ware zelf zijn, plezier maken, avonturen beleven en vooral trouw zijn aan wie je bent maakt dat de Maan in Leeuw zich gelukkig voelt.


Maan in Maagd

De Maan in Maagd verlangt naar een geordend, zingevend en gezond ritmisch leven. Een eenvoudig en nuttig leven geeft emotionele rust. De natuur en een natuurlijk leven leidt tot bezinning en emotioneel geluk.


Maan in Weegschaal

De Maan in Weegschaal heeft emotioneel behoefte aan een evenwichtig leven, samen met anderen. Deze Maan kan slecht tegen conflicten en onbalans. Er zijn vaak diplomatieke gaven aanwezig. Diplomatiek optreden zorgt er immers voor dat men conflicten op een vriendelijke manier oplost. Een Weegschaal uit balans kan de neiging hebben om conflicten uit de weg gaan door deze te negeren.


Maan in Schorpioen

De Maan in Schorpioen voelt zich veilig als alles in het leven tot op de bodem uitgepluisd wordt. Emotioneel geeft men zich zelden helemaal bloot, hoewel de emotionele diepgang groot is. De ander wordt eerst psychologisch doorgelicht. Als vast teken duurt het soms lang voordat emoties en patronen verteerd zijn.


Maan in Boogschutter

De Maan in Boogschutter voelt zich gelukkig als er ruimte is voor groei en ontwikkeling op alle levensgebieden. Toekomstperspectief is belangrijk voor het gevoel van welzijn.


Maan in Steenbok

De Maan in Steenbok voelt zich emotioneel prettig bij een gestructureerd leven waarbij zij zelf de volledige regie over het leven hebben.


Maan in Waterman

De Maan in Waterman heeft behoefte aan een leven waarin er ruimte is voor vrijheid en een zinvol leven, het liefste in bijzijn van gelijkgestemden en vrienden.


Maan in Vissen

De Maan in Vissen heeft ruimte nodig om emotioneel te 'cocoonen' of om met het gevoel ergens volledig in op te gaan. Vaak is er een sterke verbinding met de bron en het goddelijke. Een hard aards leven kan een enorme heimwee geven naar de bron. Met de Maan in vissen is er een sterk besef dat alles en iedereen op Aarde met elkaar verbonden is.


Bron: Afbeeldingen van dierenriemtekens zijn van Gerd Altmann via Pixabay.