Contact bij voorkeur via WhatsApp 06 - 50 52 53 73. Dankjewel ♥

Lezing en Workshop 'De Vertex'

  • Wat betekenen deze ogenschijnlijk toevallige ontmoetingen met vreemden?
  • Waarom heeft die ene ontmoeting me zo diep geraakt?
  • Wat kan ik leren van de ander?
  • Waarom kom ik steeds dezelfde thema´s in relatie tot anderen tegen?
  • Wat zijn mijn valkuilen?
  • Wat in mijn leven mag in balans gebracht worden?

Om deze thema´s te bepalen gebruiken we de Vertex-as. Astrologisch gezien is de Vertex een karmische, of door het lot bepaalde, ontmoetings-as. Vaak gaat het bij de Vertex om ontmoetingen die het leven van de betrokkene drastisch wijzigt. Het zou hierbij kunnen gaan om relaties en ontmoetingen met mensen uit voorgaande incarnaties. De Vertex wordt daarom veel gebruikt in de relatie astrologie.

Wat is de Vertex?

De Vertex is het punt dat precies in het westen staat bij geboorte. Het is het snijpunt tussen de ecliptica en de eerste verticaal in het westen. De Anti Vertex is het punt dat recht tegenover de Vertex staat, exact in het oosten.

Wat kan je met de Vertex?

De Vertex geeft aan welke kwaliteiten we mogen ontwikkelen door lotsontmoetingen en situaties met anderen. Om de persoonlijke thema´s van de Vertex te bepalen gebruiken we naast de radix alle technieken zoals progressies, transits en solaren om te kijken of de Vertex een rol speelde bij levensveranderende omstandigheden en gebeurtenissen die door het lot bepaald werden.

Persoonlijk

Ik heb zelf dit jaar transit Pluto conjunct mijn radix Vertex en de innerlijke effecten zijn duidelijk merkbaar. Hoewel er tig belangrijke radix punten te vinden zijn, zou het daarom jammer zijn om de Vertex niet in het geheel mee te nemen.

Programma

  1. Het eerste deel van het programma bestaat uit een lezing waarin ik de achtergrond van de vertex-as bespreek aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden.
  2. Het tweede deel van de middag bestaat uit een workshop waarin we praktijkvoorbeelden uit de groep doornemen. Neem daarom in ieder geval je eigen radix mee.

Delen mag!

Wil je iets delen, geef dan naam/datum/tijd/plaats van geboorte door via debbybolung@hetnet.nl. Ook als je zelf geen printer hebt kun je me de geboortegegevens mailen. Je ontvangt dan jouw tekening bij aanvang van de lezing/workshop.

Aanmelding

Zie Agenda voor Data en Aanmelding.


Gratis astrologieprogramma's

De gratis astrologieprogramma´s Planetdance en Astrodienst hebben de Vertex in hun programma zitten. Kom je iets bijzonders tegen m.b.t. de Vertex in de radix of in synastrie met anderen, verzamel deze data dan en deel je ervaringen gerust. Wellicht kan ik deze meenemen in de lezing en anders komen deze ervaringen tijdens het workshop gedeelte aan bod.


Centrum Humanistische &
Transpersoonlijke Astrologie

15 September 2019

Beukenlaan 37 - Gorssel

Joyce Hoen


Met dank aan Joyce Hoen voor de leuke foto's..!