Maansknopen

De knopen zijn geen planeten. Technisch gezien zijn de maansknopen snijpunten waar de baan van de Zon (ecliptica) en de baan van de Maan elkaar rond de aarde kruisen. De noordelijke maansknoop is de stijgende knoop (het punt het dichtst bij de Noordpool) en de zuidelijke maansknoop is de dalende knoop (het punt het dichtst bij de Zuidpool). 

Het gaat om het meest noordelijke- en het meest zuidelijke snijpunt tussen de Zon en de Maan. De noordelijke maansknoop wordt ook wel drakenkop genoemd en de zuidelijke maansknoop wordt dan de drakenstaart genoemd. 

De twee knopen staan exact 180 graden van elkaar verwijderd. Staat jouw noordelijke maansknoop bijvoorbeeld in Ram, dan staat de zuidelijke maansknoop automatisch zes tekens verder in Weegschaal. Een noordelijke Maansknoop in Stier geeft een Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen et cetera.

De maansknopen geven onder andere informatie over onze levensopdrachten. De tekens en de huizen die hierbij betrokken zijn geven het speelveld weer waarop ons leven zich deels afspeelt. 

Natuurlijk is dit verhaal niet volledig en zijn er veel meer belangrijke radix factoren te noemen, maar ik beperk me nu tot de knopen. Op collectief niveau geven de maansknopen gebeurtenissen, thema’s en pijnpunten uit het verleden weer (zuidelijke maansknoop). De noordelijke maansknoop geeft aan waar we ons nu collectief op mogen richten.