Contact bij voorkeur via WhatsApp 06 - 50 52 53 73. Dankjewel ♥

Tendens Juli 2019


Numerologisch gezien is juli de zevende maand van het jaar. Het getal 7 wordt pentalogisch gekoppeld aan de planeet de Zon. De Zon staat pentalogisch voor de ontwikkeling van geestelijk bewustzijn. Een persoon met de Zon of het getal 7 centraal leert vooral van de school van het leven. Hoewel studie en vakkennis bij kunnen dragen aan wijsheid, leert men toch vooral van levenservaringen. Hopelijk is er in juli voldoende tijd om weer te bezinnen, te vergeestelijken en om weer tot het eigen zelf te komen. 

De universele energie van juli 2019 geeft opgeteld 7+2+0+1+9= 19. Ook hier staat de Zon centraal, maar nu belicht vanuit de tarot. De kaart de Zon vraagt om de moed om het eigen innerlijke licht naar buiten toe uit te stralen. Maskers af, om net als het blote kind je naakte zelf te durven zijn.


Astrologisch gezien staat de Zon tot 23 juli in het teken Kreeft. Na 23 juli komt de Zon het teken Leeuw in. De Zon heerst over het stralende teken Leeuw, dus genieten van de warmte van het leven, creatief bezig zijn en anderen verwarmen met liefde zijn passende thema´s.


Verder is het nu weer eclips seizoen. Er vindt een Zonsverduistering plaats tijdens de Nieuwe Maan van 2 juli, daarna volgt een Maansverduistering tijdens de Volle Maan op 16 juli. Beide eclipsen hebben een thema met de tekens Kreeft en Steenbok. Op persoonlijk niveau kan er iets spelen met betrekking tot de zorg voor kinderen, familie en geliefden. Hoe dan ook, verantwoordelijkheden kunnen nu zwaarder aanvoelen. 

Eigenlijk hebben deze eclipsen een sterke verwantschap met de komende grote transit van januari 2020, maar ook met die van een belangrijke eclips op 21 juni 2020. Ik kom hier zeker nog een keer uitgebreid op terug. Kort gezegd gaat het op collectief niveau over het volwassen worden. Het doorzien van emotionele gedragspatronen, het loslaten hiervan, bewustwording, het accepteren van verantwoordelijkheden, samen voor elkaar zorgen, zijn allemaal thema´s die nu een belangrijke rol in de wereld spelen. De Kreeft en de Steenbok zijn immers de kosmische ouders die ons koesteren en opvoeden.