Contact bij voorkeur via WhatsApp 06 - 50 52 53 73. Dankjewel ♥

Tendens Juni 2019


Numerologisch gezien belooft juni, als zesde maand in het jaar, een actieve maand te worden. Het getal 6 wordt in de pentalogie gekoppeld aan de productieve en vurige planeet Mars. Mars staat in de pentalogie onder andere voor fysieke energie, lichaamsbewustzijn, assertiviteit, strijd, seksualiteit en daar waar je energie naartoe gaat. Mars vraagt deze maand om een focus op doelen en prestaties, maar ook aarding is nu belangrijk. 

Mars heeft in de pentalogie namelijk een lichamelijke associatie met het stuitje en het 1e chakra. Gelukkig is goed aarden waarschijnlijk niet zo moeilijk in deze periode van groei en bloei. De natuur lokt je vanzelf naar buiten. Op blote voeten op de aarde staan, een meditatie en tijd doorbrengen in de stilte van de natuur helpen allemaal goed om de verbinding met Moeder Aarde te behouden.

De Maand juni begint overigens ook behoorlijk actief met op 3 juni een Nieuwe Maan in het teken Tweelingen, waarbij de horoscoop van de Nieuwe Maan een Maagd ascendant laat zien. Zowel Tweelingen als Maagd hebben als heersende planeet de vingervlugge en gewiekste planeet Mercurius. Communicatie en uitwisselingen zijn onderwerpen die bij Mercurius horen. Ook werken, veel te doen hebben, contacten leggen, sociale media, de waan van de dag, reizen en in beweging blijven zijn typische Mercurius thema´s. De universele energie van juni 2019 geeft numerologisch opgeteld 6+2+0+1+9= 189.

Hier is de invloed van de 18e tarotkaart de Maan aanwezig. De Maan vraagt om bewuste aandacht voor het emotionele leven. Emotionele kwesties uit het verleden die nog niet afgerond zijn kunnen nu omhoog borrelen en vragen om een oplossing. Verder kan nu ook het contact met gezin, familie of jouw zelfgekozen familie centraal staan. Astrologisch gezien heeft de Maan ook een associatie met het dierenriemteken Kreeft, dus de invloed van de Maan energie wordt vanaf 21 juni alleen nog maar groter, omdat dan ook de Zon het teken Kreeft binnen treedt. Overigens vieren we op 21 juni ook midzomer, ook wel Litha genoemd. We vieren dan het feit dat we de langste dag en de kortste nacht van het jaar beleven. Een magische en vreugdevolle periode. De energie van de natuur bereikt nu haar piek. Een gunstige periode om bijvoorbeeld met heling bezig te zijn, maar ook kruiden die met midzomer geplukt worden hebben een krachtige werking.