Contact bij voorkeur via WhatsApp 06 - 50 52 53 73. Dankjewel ♥

De zuidelijke maansknoop conjunct Pluto.


Wat zijn Maansknopen?

Er is momenteel veel gaande aan de astrologische hemel, daarom haal ik er slechts een paar aspecten uit. Wat mij opviel is dat de actuele zuidelijke maansknoop in Steenbok een conjunctie met Pluto maakt. Daarnaast maakt de Zon in Ram halverwege april een vierkant naar Pluto en de knopen-as. Verder heeft Pluto een aantal maanden Retrograde gestaan, maar nu remt Pluto af. Rond 22 april komt hij stil (stationair) te staan, waarna hij retrograde gaat lopen. Bij een retrograde beweging lijkt het vanuit de aarde gezien alsof de betreffende planeet achteruit loopt. Verder loopt Saturnus, de heerser van Steenbok, door zijn eigen teken heen.

De as Kreeft-Steenbok en alle thema’s die hierbij horen zijn nu actueel. Steenbok staat in het meest gunstige geval onder andere voor een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, integriteit, realiteitszin, bestuurlijke kwaliteiten en een effectief gebruik van aardse middelen. 

Pluto conjunct de zuidelijke maansknoop in Steenbok haalt de waarheid boven water en laat daarmee de donkere kant van Steenbok zien. Onverantwoordelijk gedrag, bestuurlijke blunders en misbruik van macht door overheden en andere grootmachten kunnen nu aan de orde van de dag zijn. Eigenlijk hebben we al met dit thema te maken sinds Pluto rond 2008 in Steenbok kwam te staan, maar onzuivere zaken die verborgen bleven kunnen nu alsnog naar de oppervlakte komen. De zuidelijke maansknoop staat immers voor het verleden. Verder kan ‘het volk’ (zuidelijke maansknoop in Kreeft) zich in de steek gelaten voelen, waardoor zij in opstand kunnen komen.